dimecres, 23 de març del 2011

El Japò

És curiòs no es tracte d'una catàstrofe sino de TRES i fan tan poca fressa...
Primer un terratremol, pel cual ens diuen que ja estàn preparats, però era de força
"9" horrorrós!
A continuaciò el sunami un efecte natural que fa entrar onades grandioses del mar dis la costa i fa ballar els baixells pels carrers...,
que s'emposrta els cotxes dins el mar, amb tot el que això significa en vides humanes, destrucciò, desastres, patiments, pèrdues, desfetes, queden els pobre supervivents dense casa, bens, roba, mobles, diners, i el que és pitjor sense membres estimats de la familia que han desaparegut i no saben on són.
I els veus adolorits, desfets, desorientats... però sense desesperaciò a la mirada, sense crits ni esvalots, amb una serenitat admirable, tot i que la procesò els deu anar per dins, fan les cues a les poque botigues que tenen obertes, sense crits ni esvalots, amb prudència, educaciò i molta honradesa.
Ens estalvien els espectacles de crits i esgarrips als que estem acostumats quan certes desgràcies passen a països llatins, realment sento una gran respecte per el seu comprtament tan ètic, tan correcte. No puc ni imaginar-me el que hauria passat al nostre païs, per descomptat i hauria supermercats avasallats, botigues destrossadea, pillatje i dessoris per tot arreu...o no?
Hauriem de reflexionar tots plegats a veure la diferència de les nostres multituts comparant.les amb aquelles, En sortitiem molt mal parats.
Les persones grans sense que els hi obliguessin és varen oferir per fer les tasques més arriscades provocades per la tercera catàstrofe "les centrals nuclears" argumentan que com que ells ja havien fet la vida, era més just que si algú s`havia de contaminar fossin ell , doncs ja tenien la vida feta..
SENZILLAMENT ADMIRABLE!!!